“FRYZJERSTWO i GASTRONOMIA w HISZPAŃSKIM STYLU”


Młodzi uczniowie kształcący się w zawodzie technik usług fryzjerskich i technik żywienia i usług gastronomicznych z II i III klas Niepublicznego Technikum im. 72 Pułku Piechoty w Radomiu ZDZ w Kielcach, zdobywali swoje pierwsze doświadczenia zawodowe w międzynarodowym środowisku realizując 3 tygodniową praktykę w hiszpańskich restauracjach/lokalach gastronomicznych oraz salonach fryzjerskich w Walencji. Była to dla uczniów niepowtarzalna okazja doskonalić swoje umiejętności sporządzania potraw w restauracjach mających Gwiazdki Michelin! i kreowania fryzur w renomowanych salonach fryzjerskich. Odbywając wizyty w Cuenca, Benidorm i Altea uczniowie poszerzali swoje horyzonty o walory kulturowo – turystyczne tych miejsc. Była to także nieoceniona możliwość praktycznej nauki języka hiszpańskiego i wzięcia udziału w Święcie Ognia – FALLAS!