My też będziemy Mistrzami


Być tak dobrym zawodowo, jak to możliwe, uczyć się od najlepszych, poznawać, smakować, próbować, naśladować i eksperymentować – to cele projektu “Skarby regionów Europy/Treasure regions” zrealizowane przez uczestników podczas 4 tygodni stażu we Włoszech, Hiszpanii i Bułgarii.
Poza pracą w wybranych miejscach stażu, każda grupa zobaczyła produkcję lokalnych produktów – serów, wina, wędlin, octu balsamicznego i oliwy, a także wzięła udział w kursach gotowania typowych potraw regionu. Kursy poprowadzili doświadczeni kucharze z wieloletnim doświadczeniem, którzy umiejętnie przekazali swoją wiedzę i podzielili się pasją do gotowania. Na zdjęciu dwójka stażystów, Sabina i Mateusz, z prowadzącymi zajęcia w regionie Emilia Romagna tuż po własnoręcznym zrobieniu pysznego tagliatelle i tortellini.
Projekt “Skarby regionów Europy/Treasure regions” był zrealizowany w ZSGH w Iwoniczu-Zdroju w latach 2016- 2018 w ramach programu PO WER.