Wyprawa do farmy łososi


Pierwsze robocze spotkanie odbyło się w Norwegii, w szkole gastronomicznej. Do Norwegii pojechało pięcioro uczniów i czworo nauczycieli. Podczas pięciu dni wizyty braliśmy udział w wykładach i warsztatach dotyczących przedsiębiorczości. Zwiedziliśmy firmę Wartsila , projektującą statki , gdzie pokazano nam prezentację na temat marketingu. Na Targach Młodych Przedsiębiorców wszyscy uczniowie wspomagali zawodowe jury swoimi opiniami. Wykład i warsztaty zorganizowane przez przedstawicielkę Junior Achievement pomogły nam zrozumieć istotę współpracy i marketingu.

Norwegia znaczy morze i ryby. Poznaliśmy historię firmy Engesund Visningssenter i zasady jej działania. Aby dostać się do farmy łososi, trzeba było najpierw popłynąć łodzią. Obecnie wszystkim uczestnikom wyprawy łosoś na talerzu będzie kojarzył się z przejażdżką wśród surowych, ale zachwycających wysepek.